Bizony így van bárki bármit is mond! Fontos lenne a mai rohanó világunkban, ha nem csak a telefonunkat bújnánk mintha legalábbis elveszett arany lenne benne, hanem a szabadidőnkben, bármilyen rövidke is olvasni kezdenénk. Nem mintha a telefonon, tableten vagy számítógépen nem lehetne (nyilvánvalóan a híreket ott hamarabb megtaláljuk), de az mégsem ugyanaz, mintha a kezünkbe vesszük az olvasnivalót, ráadásul a látásunkra is rosszabb hatással van az elektronikai eszköz. Mondhatnám azt, hogy mindegy hogy mit olvasunk csak tegyük azt, de azért ez teljesen nem állja meg a helyét a valóságban.

Már kiskoruktól kezdve hozzá kell a gyerekeket szokatni az olvasáshoz, a könyvekhez. Meséljünk nekik belőlük érdekesebbnél érdekesebb történeteket, hogy később életük meghatározó részese lehessen, amely a tanulást is szerethetővé teszi, és könnyebbé is. Fontos, hogy felügyeljük a gyerekek mit is olvasnak. Számukra a személyiségük fejlődésére is hatással lehet, ezt mindenképp vegyük figyelembe.

Az olvasásnak rengeteg előnye van. Többek között fejleszti a szókincsünket, karbantartja agyunk működését, és a helyesírásunkra is pozitív hatással bír. Emellett nem szabad arról megfeledkezni, hogy ha erre adjuk a fejünket, akkor sok-sok érdekességgel találkozhatunk. Fantáziánk szárnyalhat miközben megunkhoz veszünk mondjuk egy jó regényt. Kikapcsol (persze attól függ mit olvasunk), megnyugtat és sorolhatnám. Inkább ezt a tevékenységet ajánlanám még ha nincs is sokszor idő, vagy energia belekezdeni. Nem szükséges egyszerre elolvasni 400 oldalt, elég ha naponta félórát ezzel töltünk, és higgyük el jó hatással lesz az életünkre. 

Akiknek a könyvekhez nincs kedve hozzálátni akár egy búlvárlap is megteszi, mert hát az is olvasás, de én ezekkel ellentétben egy jó krimit ajánlok. Haylen Beck Eltüntek című könyve szerintem kiváló választás. Érdekes, lebilincselő, fordulatos, izgalmas és nem is olyan hosszú.  

Itt a rövid tartalma:

Audra Kinney gyermekeivel a kocsiban szeli át az arizonai sivatagot. Meleg van, a klíma ontja magából a lehűtött levegőt, de még így is érezni a szélvédőből sugárzó forróságot. San Fransisco felé tartanak egy új élet reményében. Azt hiszik, maguk mögött hagyhatják a múltat, és vele együtt minden borzalmat, amit el kellett szenvedniük. De valami történik. Valami, ami sokkal szörnyűbb, mint bármi, amit korábban átéltek.

Remélem hoztam egy kis kedvet az olvasáshoz, de ha én nem is, legalább ennek a könyvnek a tartalma. Egy próbát megér, aztán vagy megtetszik vagy nem. Mindenesetre én csak ajánlani tudom!