Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


F1 Monaco 2019

Hétvégén végetért a 2019-es Forma-1-es Monte Carloi Nagydíj. Habár a hercegség pályája nem épp az előzéseiről híres, izgalom azért anélkül is akadt. Hamilton hősies védekezést mutatott be Verstappen ellen, így a Mercedes győzelmi sorozata nem ért véget. Most pár fotóból készült összefoglalót hoztam nektek.

Tovább


Csodálatos állatvilág

Nemrég volt szerencsém ellátogatni az egyik hazai állatkertbe. Ámulatba ejtő milyen csodás, gyönyörű teremtmények,állatok élnek bolygónkon, ráadásul itthon is megtekinthetőek az európa szerte híres állatkertjeinkben. Akinek van egy kis szabadideje mindenképp látogasson el az egyikbe, mert egy élmény az egész család számára.

Tovább


Melyik csapat lesz idén világbajnok? Szavazz!

Hamarosan kezdődik a Formula-1 2019-es szezonja. Most arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek melyik csapat nyerni majd meg a világbajnokságot. Szavazzatok! 

Tovább


Mitől igazán jó egy könyv?

Talán a kérdést inkább úgy kellene megfogalmaznom, hogy mitől igazán jó egy regény? Általában ehhez a műfajhoz tartozó könyveket szoktam olvasni. Már elég sok művön túlvagyok ahhoz, hogy megfogalmazzak egy tizes listát, ami szerintem rávilágít arra, milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy egyértelműen azt mondhassuk, igen ez a regény letehetetlen, fantasztikusan jó. Nézzük a listát! (Nem fontossági sorrendben írom!)

1. Érdekfeszítő, izgalmas legyen, kösse le a figyelmünket. Ha ez teljesül garantáltal sokat fogunk gubbasztani a könyvünk fölött.

2. Érintsen meg a történet. Érezzük úgy, hogy nekünk szól, esetleg rólunk, tudjunk azonosulni a művel.

3. Mély tartalmú történet legyen, ne csak egy felületesen összedobott.

4. Már az elejétől ragadjon meg, mindig jobbak az ilyen művek, mint azok amikben olyan lassan indul a cselekmény, hogy megunja az ember mire elkezdődhetne a fontos rész.

5. A borító is rendkívül fontos. Legyen egyszerre szép, és ragadja meg a könyv lényegét. Ugyan attól, hogy nem elég szép vagy kidolgozott egy könyv külseje, attól még lehet izgalmas, ám ha ránézésre megtetszik, máris kíváncsibbak vagyunk, miről is szól a történet.

6. Legyen sokszínű. Legyen kidolgozva, ne csak egyoldalról lássuk a cselekményt, több szemszögből is.

7. Legyen hosszú, de mégsem annyira, hogy egy idő után ráunjunk annak ellenére, hogy tetszik a történet. Egy 700-800 oldalas könyv már első ránézésre is soknak tűnik, pláne akkor ha egyébb teendőink miatt kevés időnk jut az olvasásra naponta.

8. Legyen érthető a történet. Ha túlságosan bonyolultá válik, az olvasó elveszítheti a fonalat, ami azt okozhatja, hogy nem lesz végigolvasva.

9. Legyen igazán jó, meglepő csavar a végén. Talán ez a legfontosabb, mert ettől lesz jó a finálé, és ez alakíthatja ki az olvasás szeretetét.

10. Legyen jól, izgalmasan összefoglalva a történet a könyv hátulján. Rendszerint úgy kezdünk neki egy műnek, hogy először elolvassuk a tartalmat, és ha az megfogott, akkor neki is látunk az olvasásnak.

Ezek mellett, még más érvek is lehetnek. Ez az összefoglalás szubjektív, így az én véleményemet tartalmazza. Lehet más máshogyan gondolja, ahogy minden relatív, és nincs két teljesen ugyanolyan ember. Ettől függetlenül remélem, hogy jól összefoglaltam mi is kell egy jó könyvhöz.

Tovább


Történelem kvíz

Ezúttal a történelmi tudásotokra vagyok kíváncsi. Összeállítottam egy 10 kérdésből álló tesztet, mely megmutatja mennyire vagytok otthon hazánk és a nagyvilág történelmében. Sok sikert kívánok hozzá!

Tovább

Hetes

blogavatar

Üdvözlök mindenkit aki véletlenül, vagy nem de ide tévedt szerény blogomra. Remélem találsz rajta pár érdekességet. :)

Legfrissebb bejegyzések

Látogatottság

Flag Counter

Blog indulása

2019.02.04